SRB ENG

VESTI

USPEŠNO ZAVRŠEN JUBILARNI 50 SRBIJA RELI

24. septembar

Završen je 50. Srbija reli. Nakon uzbudljive vožnje drugug dana Srbija relija na stazama Vrela, Duboko, Lokva, dobili smo šampione kojima su uručeni pehari za postignute rezultate na centralnom gradskom trgu u Užicu. Prvo mesto u genealnom plasmanu Evropskog reli trofeja pripalo je posadi iz Turske koju su činili vozač Avcioglu Orhan i suvozač Korkmaz Burcin. Drugo mesto je zauzela je posada iz Gruzije, Plamen Staykov i Kvaratskhelia David i na trećem mestu je na ovogodišnjem reliju završila je posada iz Bugarske koju su činili Iasev Ignat i Yordanov Yordan. U Šampionatu Srbije na 50. Srbija reliju oba dana najuspešniji je bio Rocco Gianluca i Jovan Isailovć. Na drugom mestu bili su Vladica Rabrenović i Peter Henell, dok su treću poziciju zauzeli Željko Milutinovic i Aleksandar Petričević. Sve rezultate sa ovogodišnjeg Srbija relija možete pogledati ispod.

DRUGI DAN SRBIJA RELIJA

24. septembar

I drugog dana Srbija relija uživamo u nadmetanju najboljih vozača. Ostao je još jedan brzinac do kraja. Sa nestrpljenjem čekamo konačne rezultate, a potom i svečano proglašenje pobednika i dodelu pehara na centralnom trgu u Užicu.
Uspesno zavrsen prvi dan

23. septembar

Prvi dan na 50. Srbija reliju protekao je bez incidenata. 27 posada uspesno je savladalo specijalne ispite. Sutra nas ocekuje jos atraktivne voznje.


STARTOVAO GOLDEN 2

23. septembar

Nakon uspesno zavrsenog brzinca Golden 1, startovao je Golden 2, ujedno i poslednji brzinac za danas


STARTOVAO GOLDEN 1

23. septembar

Upravo je startovala trka na najdužem brzincu na ovom takmičenju - Golden 1 dug 30 km biće pravi izazov našim takmičarima.ZAVRŠENA ČETIRI BRZINCA

23. septembar

Odvozani su brzinci Lokva 1, Lokva 2, Duboko 1 i Duboko 2, i svi takmičari se trenutno talaze u servisu. Ekipa 17 Jović Jović odustala je na etapi.Duboko:

23. septembar

Drugi brzinac Duboko otkazan zbog sigurnosnih razloga, svi takmičari su trenutno u servisu.


Lokva pređena

23. septembar

Prvi brzinac Lokva završen sa 33 takmičara


Počelo je!

23. septembar

Tačno na vreme, startovao prvi brzinac 50. Srbija relija.


Lista prijava za 50. Srbija reli

21 - 24. septembar

Biće lepog trkanja i fešte za publiku!


Konačna lista prijava za predstojeći 50. Srbija reli, zakazan za 21- 24. septembra u Užicu i okolini, konačno je ugledala svetlost dana! Tačno 38 posada prijavljeno je za naše najveće automobilsko takmičenje, koje ove godine slavi jubilej kakvim se retko ko u Evropi može ponositi. E sad, ta lista bila bi i poduža, da neka „viša politika“ nije u pitanju, gde su AMSS i SAKSS kao orgamizatori potpuno nemoćni. To što Srbija nije član Evropske unije odražava se i na naš sport, konkretno na dolazak nekolicine takmičara iz inostranstva. Slovak Vlastimil Majerčak, koji je čak prvi poslao prijavu, istu je povukao zbog carinskih zavrzlama i peripetija! Pošto je to strancima prilično veliki problem na dolasku u Srbiju, slovački tim se odlučio da ipak „preskoči“ nas i vozi Kroacija reli, jer na putu ka komšijama, članovima EU, nemaju nikakvih problema. Činjenica je da bi Majerčak dodatno pojačao konkurenciju, ali i bez njega nas definitivno očekuje žestoka borba na svim brzinskim ispitima za sam vrh! Prošlogodišnji pobednik Plamen Stajkov imaće velike rivale u turskim posadama u R5 automobilima, koje predvode Jagiz Avdži i Orhan Avdžioglu. Osim toga, Bugarin s gruzijskom licencom među Turcima ima i konkurente za pobedu u klasi, pošto s dva „micubišija EVO IX“ dolaze Okur i Kučuksari, dok iz Bugarske, u istom automobilu, stiže njegov zemljak Georgi Vasilev. Naš aktuelni šampion Rabrenović imaće Ignjata Isaeva za glavnog konkurenta u klasi RC3, pošto Bugarin dolazi s jednim vrhunskim „sitroenom C3 DS3 maks“. Iz košiluka stiže i atraktivni „pežo 208 R2“, u rukama Grigora Grigorova. Našoj publici biće interesantan dolazak jedinog Slovenca na listi, Roka Jerkiča, koji za razliku od prošle sezone i učešća u „škodi feliciji kit- kar“ sad vozi „MG Rover ZR 105“! Možda smo očekivali više takmičara u „hjundi i20“ modelima, koji su deo juniorskog programa razvoja budućih asova Bugarske. Nasuprot čak četiri posade minule, ove godine ćemo u tom automobilu gledati samo Hrista Gezova. Srbija reli je uvek „mamac“ i za domaće posade, pa će se na startu naći i pojedini takmičari koji do sada nisu vozili tokom ove sezone. Pored pomenutog Rabrenovića, tu su i Đanluka Roko i Željko Milutinović, kao glavni pretendenti za pobedu u Šampionatu Srbije. Na listi je i ime povratnika Nenada Vićentića, čije je učešće pod znakom pitanja još uvek, jer se „Ranjoti iz Višnjićke banje“ još uvek oporavlja posle preloma pršljena zarađenih na Zlatirborskom reliju. Ono što posebno raduje je i ponovo „puna lista“ u najmanjoj klasi, popularnom „malom N“- u, gde imamo čak sedam posada. Imajući u vidu celokupnu situaciju, kao i činjenicu da Srbija reli ima nezgodan datum u kalendaru, pošto su poznata takmičenja samo nedelju dana pre i posle naše manifestacije, može se zaključiti da će „jubilarac“ biti vrlo uzbudljiv i neizvestan, na radost (nadamo se) broj publike.


Lista prijavljenih- 50.Srbija reli

Prva prijava za 50. Srbija reli iz Slovačke!

26. i 27. avgust

Iako je u domaćem auto sportu na snazi zatišje usled perioda letnjeg odmora, u SAKSS- u se vredno radi na pripremi nastavka sezone. Sve je spremno za CEZ kružnu trku na Ušću, zakazanu za 26. i 27. avgust, a u međuvremenu objavljen je Pravilnik i za jubilarni 50. Srbija reli. Veoma interesantan itinerer, vrlo sličan lanjskom, dopunjen je atraktivnim večernjim gradskim super- specijalnim ispitom ulicama Užica, a OVDE možete pogledati detaljani plan brzinskih ispita i svih drugih neophodnih podataka. Iako je krajnji rok za prijave 6. septembar, u direkciju relija je već stigla prva inostrana prijava. U pitanju je Slovak Vlastimil Majerčak, u atraktivnom automobilu „ford fijesta R5“! Slovački as je i prošle godine imao nameru da se pojavi u Srbiji, ali ga je kvar menjača samo nekoliko dana pred start Srbija relija omeo u želji da se pojavi u gradu na Đetinji. Pored Majerčaka, koji je već potvrdio dolazak, upiti stižu i iz Turske i naravno Bugarske. Dve vrlo atraktivne turske posade na korak su do odluke o dolasku, ali o tome ćemo više tokom narednih dana. S druge strane tradicija nalaže da se bugarske posade prijavljuju u velikom broju, te se i ove godine očekuje nekih 15 gostujućih posada iz susedne nam zemlje. U najskorije vreme očekuje se i zvanična potvrda prijave Slovenca Roka Turka, mada iz Slovenije ima još interesenata za učešće. Isto važi i za posade iz susedne Hrvatske, odakle za početak očekujemo prijavu posade Vilijam Prodan/ Zoran Raštegorac. Organizatori ozbiljno računaju na još veće interesovanje takmičara iz Hrvatske, pogotovo nakon odličnog druženja i predstave na julskom izdanju „VI Beogradskog relija- Memorijal Mirko Martinović“.

Odložena trka

24.09.2016, 15:30

Zbog prevelikog broja publike, na stazi Golden, trka ss5 odlaže se za narednih trideset minuta.

Svečano otvoren 49. Srbija reli

23.08.2016

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije večeras u 20.01h u Užicu, svečano je otvoren 49. Srbija reli, najveće domaće takmičenje u automobilizmu. Srbija reli, kao takmičenje sa najdužom tradicijom u regionu jugoistočne Evrope, i ove godine boduje se za Evropski reli trofej, Balkanski reli trofej, Centralno evropsku zonu (CEZ), šampionate Bugarske i Srbije.
Ljubitelje auto sporta za vikend očekuje atraktivna vožnja na zahtevnim stazama užičkog kraja – Lokva, Duboko i Golden.

VERIFIKACIJE TAKMIČARA ZA 49.SRBIJA RELI

23.09.2016

Verifikacija takmičara, tehnički pregled, predstavljanje takmičara su krenule.
Oko 50 posada je na tehničkoj proveri svojih brzinaca.

Pratite rally uživo!

23.09.2016

Ove godine sa zadovoljstvom vam pružamo posebno zadovoljstvo uživanja u rally. Implementacijom novog sistema za GPRS/GPS satelitsko praćenje vozila imat će te mogućnost praćenja vozila u realnom vremenu na vašem računaru ili mobilnom telefonu. STO d.o.o. renomirana kompanija koja duži niz godina drži vodeće mesto u segmentu GPRS/GPS satelitskog praćenja vozila po prvi put u Srbiju omogućila je praćenje vozila u realnom vremenu u toku rallya . Ovakav vid satelitskog praćenja vozila pruža zadovoljstvo kako gledaocima tako i članovima timova da isprate svako vozilo od starta do cilja na SAT Eye aplikaciji za pametne telefone i računare. GPRS/GPS praćenje vozila pored zadovoljstva samoj organizaciji daje stepen više u cilju bezbednosti. Svako vozilo ima ugrađen GPRS uredaj sa opcijom praćenja u svakoj sekundi , prikazu pozicije na mapi , brzine kojom se kreće i panik tasterom kojim vozač može obavestiti svoj tim ili nadzorne sudije o problemu na stazi ili izletanju s nje. Kompanija STO d.o.o je sa zadovoljstvom napravila aplikaciju za rally kako bi što više promovisali taj sport i približili ga gledaocima koji nisu u mogućnosti biti na stazi. Aplikacija SAT Eye daje mogućnost bilo kom gledaocu koji logovanjem na sajt www.sto.co.rs može da ima prikaz starta i cilja za svaki brzinac, rezultate i vremena za svako vozilo. Po uvidu na velike svetske rally trke, kompanija STO d.o.o. je pored aplikacije za prećenje trke obezbedila gledaocima da prate u realnom vremenu kamere koje se nalaze u vozilima , na startu i cilju. Ovakav prikaz kamera koje u „ živo „ omogućuju gledaocu da prati stazu iz kabine vozača podižu adrenalin kod gledaoca jednako kao i kod samog vozača. Zahvaljujući SERBIA RALLY, AMS Srbije i kompanije STO.do.o. ove godine organizacija rally Srbije se približila nivou evropskih i svetskih standarda u cilju sigurnosti vozača.

Dženings se vratio!

13.09.2016

Ne, nije reč o legendarnom golmanu Severne Irske, Patu Dženinkgsu, već o legendarnom kragujevačkom relisti, Dejanu Iliću, koji je zbog svog golmanskog talenta u mladosti poneo nadimak Dženings. Na radost svih, a posebno onim malo starijih ljubitelja relija, Ilić se vraća na stazu u "jugu 1.3", sa svojim starim suvozačem Zoranom Spasićem, s kojim je nekada beležio velike uspehe za tadašnji fabrički tim Zastave. Danas je to samo istorija, ali Dženings se ne predaje...


"Odmah da se razumemo, nemam više ambiciju kao nekada, nije mi bitna pobeda po svaku cenu, želim samo da se dobro zabavim u mojoj omiljenoj disciplini. Bojazan oko starta još uvek postoji, automobil koji vozim na kružnim stazama jos nije dovršen, ali se nadam da će moja ekipa WRR, na čelu sa Nenadom Savićem Nešecom, uspeti da pripremi sve trkalice, i za Vladicu (Rabrenović), i Duču (Aleksandar Dučić) i naravno moju malenkost. Čuo sam da je taj brzinac od 30 kilometara jako zahtevan, tako da nam je prvi zadatak da se ne izgubimo!"- u svom stilu završava Ilić.


Iako nam je teško poverovati da neće juriti, dovoljno je samo i to sto ćemo čuvenog Kragujevčanina ponovo videti na Srbija reliju.

50 prijava za 49. Srbija reli!

08.09.2016

Šestog dana septembra, tačno u ponoć, istekao je rok za prijave za 49. Srbija reli. Interesantno je to što za 49. izdanje najznačajnijeg i najpopularnijeg automobilskog takmičenja u Srbiji, imamo 50 prijava! Pored najboljeg što reli sport u Srbiji ima, tu su još i takmičari iz Emirata, Bugarske, Slovačke, Slovenije i Rumunije.


Najatraktivnija imena su svakako Rašid Alketbi, brzi čovek iz Emirata, koji se bori za titulu prvaka u Evropskom reli trofeju. Tu je i Slovak Vlastimil Maječak, a oni će verovatno privuci i najveću pažnju publike, s obzirom da voze atraktivne "ford fiesta R5" modele. Brojnu ekspediciju iz Bugarske predvodi lider tamošnjeg Šampionata, Plamen Stajkov, koji će u lovu na pobedu za Šampionat Bugarske imati velike rivale u Jordanu Atanasovu i Georgiju Vasilevu, trećeplasiranom genralnog poretka na lanjskom Srbija reliju. Pažnju medju prijavama privlači i ime Danijela Popova, sina velikog Jasena Popova, koji će startovati u jednom "pežou 208 R2". Posle kraće pauze, tu je i Anton Titov, u "sitroenu DS3 R1 ", a po prvi put nam u goste stiže i jedna damska posada, Dijana Stojanova i Ivanela Ivanova.


Srpske predstavnike predvodi a ko drugi nego Vladica Rabrenović, u već dobro nam znanom "reno kliju R3". Italijan sa srpskom licencom i domaćim suvozačem, Đanluka Roko, prvi put ove sezone izlazi na stazu, jer se Srbija reli ne propušta! Tu je i najprijatnije vozačko iznenađenje sezone, Nenad Vićentić, a puno pažnje privlači i povratak dvojice starih asova domaćih staza, Dejana Ilića Dzeninksa i Željka Milutinovića, Valjevca koji je ove sezone uglavnom vozio reliju u Hrvatskoj i Sloveniji.


Gosti iz pomenute Slovenije stižu s automobilima od 1.400 kubika, i to u dve Škode! Rok Jerkič voziće "feliciju kit- car", a Matjaž Mihevc "fabiju 1.4". Interesantno je da iz Slovenije, iz Oktan sporta, stiže jos jedan "pežo 208 R2", ali će u njemu sedeti domaći veteran Boris Šelemba!


Više detalja možete i sami pronaći u listi prijava, koja definitivno obećava spektakl na specijalnim ispitima u okolini Užica.

I mi pevača za reli imamo!

08.09.2016

Kako li tek vozi, kada "hoda na pola metra, iznad zemlje i brži od vetra"!? Mnogi će prepoznati stihove refrena pesme koju izvodi naš debitant u reli sportu, pevač Željko Vasić, kojeg će svi prisutni videti na startnoj rampi 49. Srbija relija u jednoj "škoda feliciji kit- car"! Šalu na stranu, ali rodjeni Zaječarac će tako ispuniti svoju davnašnju želju i sesti konačno u pravu trkačku spravu, mada rezultat naravno nije u prvom plani, čak i daleko od toga. Kakav god bio na stazi, u jedno smo sigurno- Vasić ce biti ubedljivo najpopularniji i najatraktivniji vozač za publiku, pogotovo onaj ženski deo.

Hyundai racing trophy prvi put u Srbiji!

08.09.2016

Predhodne dve godine medju našim poznavaocima relija dosta se pričalo o ideji začetoj u Bugarskoj početkom 2015. godine, a to je Hyundai racing trophy, u okviru kojeg se izabrani mladi vozači uče, napreduju i takmiče pod budnim okom iskusnih relista za trijumf u Kupu identičnih automobila. U pitanju su modeli "hyundai i20 R1", pogonjeni serijskim motorima od 1.400 kubika i nekih 100 konjskih snaga, sa šestostepenim serijskim menjačem. Od šest posada registrovanih za ovu kategoriju, u Srbiju dolaze čak četiri. Predvodi ih aktuelni šampion i trenutni lider Trofeja, mladi Grigor Grigorov, a od borbe za titulu ne odustaju ni Simeon Simeonov i Hristo Gerov. U Srbiju dolazi i najiskusniji od svih učesnika, Miroslav Angelov, kojeg se sećamo po solidnim partijama u modelima "fiat punto S1600" i "reno klio RS". Zanimljivost je da na suvozačkom mestu u kokpiru Simeona Simeonova sedi iskusni i svima u Srbiji dobro poznati Dimitar Spasov, koji je pružao publici vrhunsku zabavu u kokpitu "pezoa 207 S2000", u tandemu da Petrom Gjoševim.

Možda zvuči čudno, ali rekorder po broju učesća na Srbija reliju je Bugarin!

18.08.2016

Svima dobro poznati Nikolaj Kortelov će sledećeg septembra po 23. put za redom sići sa startne rampe najvećeg i najznačajnijeg domaćeg automobilskog takmičenja! Gospodin iz Dobrica, malog grada na severoistoku Bugarske udaljenog svega 50 kilometara od Crnog mora, nikada nije bio preterano brz, ali je konstantno dolazio do cilja, prvo s čuvenom "ladom 2103", potom u "opel korsi", a poslednjih godina u "sitroenu C2". Veteran Nikolaj Kortelov, sada u svojoj 61. godini života, najveći uspeh karijere je napravio upravio na Srbija reliju, na 47. izdanju vozenom 2014. godine, kada je zauzeo treće mesto u generalnom plasmanu, iza svog zemljaka i pobednika Dončeva i Italijana sa srpskim pasošem, Djanluke Roka.

Nerazdvojni deo Motorsport T- N Dobric tima Nikolaja Kortelova čini i suvozač Nasko Conev, zadužen za čitanje radara, ali i vrhunsku atmosferu, uvek srdačnu i veselu. Njih dvojica već 32 godine zajedno dele kokpit trkačkog automobila, uvek nasmejani i veseli, zbog čega su slobodno se može reći i zaštitni znak Srbija relija, ali i omiljeni kod velikog broja srpskih navijaća i svih ljubitelja relija.

WRR stiže s tročlanom ekipom, za sada!?!

28.07.2016

Čačnska ekipa WRR, pod "dirigentskom palicom" Wladice Rabrenovića, i ovoga puta ima velike ambicije i visoke ciljeve za predstojeći 49. Srbija reli. Ekipu naravno predvodi Rabrenović, sa suvozačem Draganom Mitrovićem, u svom spektakularnom "renault clio R3". S obzirom da će popularni Šved biti prijavljen i za Kup BiH u reliju, lako se može dogoditi da u slučaju pobede, Rabrenović odbrani titulu za BiH, osvojeni minule godine. Iz dobro obaveštenih izvora saznajemo da će Rabrenović i Mitrović voziti i Sliven reli, koji je na programu tri sedmice pre Srbija relija, kako bi se što bolje pripremili za šou pred domaćom publikom. Domaćin Aleksandar Dučić, koji je na lanjskom Srbija reliju odlično vozio iznajmljenog "suzuki swift"- a, ove sezone prelazi u višu klasu- nakon probe "renault clia" grupe N na brdskoj trci u Kruševcu, inače bivšeg Rabrenovićevog automobila, Užičanin Dučić će se definitivno naći u ovoj sjajnoj spravi na startnoj rampi pred svojim sugradjanima. Veteran Peter Henel, još jedan Šved "opijen" Srbijom, definitivno će se naći u jednom manjem automobilu grupe A. Henel je pozeleo da to bude "jugo 1.3", ali saznajemo da bi se Rabrenovićev prijatelj i klupsku saborac mogao obresti i u "škoda felicia kit- car" modelu, takodje bivšem Rabrenovićem automobilu, sada u vlasništu ekipe "MM power".

Stajkov kandidat za pobedu!

26.07.2016

Najnovije zvučno ime koje zasigurno stiže na 49. Srbija reli je trenutno najuspešniji vozač Bugarske, Plamen Stajkov! Nekadašnji šampion na brdskim stazama, a potom veoma uspešan relista, ako ne i najušpesniji nakon povlačenja Dončeva i Ilijeva, u Užice stiže u svom "micubiši lanser EVO IX", u kojem će na mestu suvozača sedeti Davidone Kvaraskelija, Gruzin s bugarskim pasošem. Ova posada je trijumfovala u generalnom plasmanu na nedavno voženom Reliju Tvrdica, a pre toga je slavila u klasi i za šampionat Bugarske na rumunskom Reliju Sibiu, koji je bodovan i za prvenstvo istočnih suseda. Na žalost, Stajkov i Davidone nisu imali srece na za njih najvažnijem takmičenju, 47. reliju Bugarska, gde su odustali zbog kvara diferencijala, a do tog trenutka posada je vodila veliku borbu sa Al Ketbijem, pa ćemo reprizu tog okršaja imati na specijalnim ispitima u okolini Užica. Stajkov još uvek ima dobre izglede i za eventualno osvajanje Balkanskog reli trofeja eventualnom pobedom na svom Sliven reliju (od 2. do 4. septembra), a potom i trijumfom u Srbiji, cime bi obezbedio mesto u završnici borbe i za Evropski reli trofej!

Da li će Dončev pokušati da postane rekorder?

20.07.2016

Sa po pet pobeda upisanih na Srbija reliju, Dimitar Ilijev i Krum Dončev su ubedljivo najuspešniji takmičari u istoriji ovog gotovo pola veka dugog takmičenja. I dok je Ilijev već dugogodišnji "penzioner", a Dončev skorije krenuo njegovim stopama, brojni navijači se nadaju da bi petostruki slavljenik, Krum Dončev, upravo na 49. Srbija reliju mogao da se vrati na stazu, makar na kratko. Naime, Dončev je još za Reli Bugarsku želeo da rentira jedan automobil R5 specifikacije, ali se zbog kašnjenja s itinerererom relija tada odustalo od namere. Možda će se stvari promeniti za Srbija reli, koji Dončev tradicionalno voli? Ostaje nam da vidimo i verujemo...

Prva prijava već stigla!

19.07.2016

Samo dan po objavljivanju lista za prijavu, 49. Srbija reli dobio je svoju prvu posadu! Potpise na svoju prijavu stavili su domaći takmičari, Nenad Vićentić i Nataša Tunguz, posada u "renault clio RS" automobilu, u klasi N. Iako od skora zajedno, ova posada beleži odlične rezultate u srpskom Šampionatu, i već sada su ozbiljni kandidati za plasman među tri najbolje u generalnom poretku na kraju sezone.

BFAS i zvanično potvrdio bodovanje!

13.07.2016

Na dan 13. jula u sportsko odeljenje AMSS- a stigla je i zvanična potvrda bugarskog Saveza (BFAS), da će 49. Srbija reli biti bodovan i za šapionat zemlje istočnih komšija. Tradicionalna saradnja dva Saveza je tako ponovo reinkarnirana, nakon tri godine pauze, koliko Srbija reli nije bio tradicionalni deo kalendara naših prijatelja iz Bugarske. Ova potvrda znači da će više od 10 posada sasvim sigurno stići u Užice, a među njima će biti vieliki broj onih koji su u Zapadnu Srbiju dolazili i kada reli nije bio bodovan za njihov Šampionat.

Bez branioca titule na startu!

10.07.2016

Poslednji slavljenik Srbija relija, Turčin Murat Bostandži, gotovo sigurno neće biti u prilici da odbrani osvojeno minule godine. Ubedljivi pobednik 48. izdanja Srbija relija i Šampion Evropskog reli trofeja za 2015. godinu, ove sezone se posvetio takmičenju u Evropskom reli šampionatu, u klasi ERC 3, za vozila s pogonom na prednje točkove. Tako će "broj 1" tražiti novog vlasnika, a jedan od potencijalnih naslednika mogao bi biti upravo Bostandžijev zemljak, nama već dobro poznati Jagiz Avdži, koji je 2014. godine zauzeo treće mesto u genertalnom plasmanu na 47. Srbija reliju.

2016 Auto-moto savez Srbije. Sva prava zadržana.